1997 Lesabre rear window defroster - Buick Forum - Buick Enthusiasts Forums

Go Back  Buick Forum - Buick Enthusiasts Forums > Past Productions > LeSabre
Reload this Page >

1997 Lesabre rear window defroster

LeSabre Buick's flagship mid-sized luxury sedan

1997 Lesabre rear window defroster

  #1  
Old 11-22-2010, 03:25 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Nov 2010
Location: Elko, Nevada
Posts: 2
Default 1997 Lesabre rear window defroster

Hello,

I have a 97 Lesabre in which the rear window defroster quit working. The light on the switch comes on, power to both sides of the fuse. I see no nicks or rubs anywhere in the grid, although, none of the defroster works at all. Any ideas or advice? Thanks in advance
 
  #2  
Old 11-22-2010, 05:57 PM
Senior Member
Join Date: Sep 2010
Posts: 801
Default

I believe there is a relay that controls the circuit to the rear defogger. The owner's manual should tell you where it is located.
 
  #3  
Old 11-23-2010, 09:21 AM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Nov 2010
Location: Elko, Nevada
Posts: 2
Default

I located the relay and can hear it clicking when I activate or turn off the switch. Any other ideas?
 
  #4  
Old 11-23-2010, 03:33 PM
Senior Member
Join Date: Sep 2010
Posts: 801
Default

Originally Posted by emt8948 View Post
I located the relay and can hear it clicking when I activate or turn off the switch. Any other ideas?
The next step is to use a voltmeter and see if there is any voltage being sent to the defroster grid itself.
 
  #5  
Old 12-10-2010, 12:13 AM
Junior Member
Join Date: Dec 2010
Posts: 1
Default

Originally Posted by hanky View Post
The next step is to use a voltmeter and see if there is any voltage being sent to the defroster grid itself.
you said right
 
  #6  
Old 12-10-2010, 10:36 PM
Junior Member
Join Date: Dec 2010
Posts: 1
Default

user manual can help you better.
 
  #7  
Old 12-12-2010, 10:21 AM
Junior Member
Join Date: Dec 2010
Posts: 1
Default

Originally Posted by emt8948 View Post
I located the relay and can hear it clicking when I activate or turn off the switch. Any other ideas?
There is a connector and radio antenna isolator for the rear window grid on my 1998 that's on the passenger side C pillar. Pull off the piece that has the roof material that is held onto the C pillar; it has two plastic waffle pins I call them. There is a box and the connection may not be good or may be burned for the power to the defogger. On mine there's a radio antenna wire and that's the source for the antenna which is the same grid as the fogger.

Did you have a symptom of static in the AM radio when the antenna was working the last times?

Test if you have power to that box, if your car has one there. Test to be sure the other side of the fog grid is grounded.
 

Last edited by davidss2; 12-12-2010 at 10:25 AM.
  #8  
Old 02-28-2012, 11:10 AM
Junior Member
Join Date: May 2009
Location: Minnesota - Chicago native
Posts: 14
Default same problem

My 2003 Buick Park Ave Ultra has the same problem
i was told it might be a relay since the fuse is good
the defogger just quit one day, guess i'll check the manual
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
mike83
General Tech Help
0
01-04-2010 12:53 PM
reel effort
LeSabre
0
08-23-2009 02:41 PM
hardpike
Regal (1973-2004)
1
01-31-2009 09:19 PM
BPA1986
Private 'Wanted' Classifieds
0
11-08-2008 04:51 PM
Marshall
General Tech Help
2
06-07-2007 08:08 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: 1997 Lesabre rear window defroster


Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.